Fællesløsning – oversigt over beholdere og krav

Kniber det med at få plads til fire nye beholdere inde på grunden, har I mulighed for at gå sammen mindst fire husstande om en fællesløsning – eller I kan være to naboer, som deler de fire beholdere. Læs mere her om fællesløsning og naboløsning.

Fælles affaldsløsning – en affalds-ø

Hvis I har udfordringer med at få plads til alle de nye beholdere inde på grunden, har I mulighed for at gå sammen om en fællesløsning. Vi kalder det en affalds-ø. Så får I nogle større beholdere, som I er fælles om i området. Her kan du læse om, hvilke beholdere I kan få opstillet, samt hvilke krav vi stiller til en fællesløsning.

Kontakt os for mere information

Hvis I er interesserede i en fællesløsning - eller bare gerne vil høre mere, før I beslutter jer - så skal I tage kontakt til Forsyningen på: Telefon: 47 76 07 00 eller mail: forsyning@hnf.dk

Krav til fælles affaldsløsninger 

Hvis I ønsker at etablere en fælles affaldsløsning, er der nogle krav, I skal leve op til:

  • I skal have tilsagn fra alle husstande i området. Det kan være et vejlaug eller en grundejerforening, men I kan også bare være et antal husstande, som ønsker at etablere en fællesløsning.
  • Der skal være en repræsentant for området, vejlauget eller grundejerforeningen, som skal kontakte Halsnæs Forsyning for at drøfte mulighederne for en fællesløsning (beholdervalg, placering osv.)
  • I skal selv stille et stykke jord til rådighed, hvor de fælles beholdere skal placeres.
  • I skal være mindst fire husstande, som går sammen.

Halsnæs Forsyning skal godkende både beholdervalg og standplads, før I kan etablere en fælles affaldsløsning. Derfor opfordrer vi jer til at kontakte os, så vi kan tage en dialog om mulighederne i jeres område. 

Naboløsning - for to naboer, der ønsker at dele beholdere

I sommerhusområder introducerer vi en såkaldt ”naboløsning”. Alle sommerhuse får som udgangspunkt fire beholdere på 240 liter, og med en naboløsning har du mulighed for at deles med en nabo om disse fire beholdere.

Retningslinjer for naboløsningen

  1. Ordningen tilbydes til to sommerhuse, der deler skel. Der kan gives dispensation til tre sommerhuse.
  2. Man kan deles om alle fire beholdere eller en til tre af beholderne. F.eks. kan man have hver sin beholder til rest/mad og plast/mad-drikkekartoner og deles om de to øvrige beholdere.   
  3. Der er ikke noget til hinder for at indgå i en naboløsning, selvom der er etableret en større fællesløsning i det pågældende sommerhusområde.
  4. Sommerhuse med helårstømning kan have naboløsning med sommerhuse  med sommertømning. Det er i så fald sommerhuset med helårstømning, der skal have beholderne stående.
  5. Der skal oplyses, hvor de forskellige beholdere placeres, og de må ikke flyttes uden forudgående aftale med Halsnæs Forsyning.
  6. Der skal indsendes kontaktoplysninger: navn, adresse, mail og telefon på begge naboer.
  7. Der er ikke reduktion i affaldsgebyret; man betaler det samme, som hvis man har fire beholdere hver. 
  8. Ved evt. bestilling af straks-tømning faktureres til den ene nabo, der sørger for opkrævning af halvdelen af beløbet hos den anden nabo.
  9. Begge sommerhusejere i en naboløsning kan til enhver tid ophæve aftalen om naboløsning. Udskiftning af beholdere koster 470 kr. inkl. moms.
  10. Halsnæs Forsyning kan ligeledes ophæve aftalen om naboløsning, hvis ordningen misligholdes (gentagne overfyldninger eller andet).

Kontakt os hvis I ønsker at dele beholdere. Vi skal bruge navn, adresse, mail og telefonnummer fra begge naboer.

Beholder- og kubestørrelser

Her ser du de forskellige beholdere og kuber, som I kan få til de forskellige slags affald.

Krav til standpladsen med beholdere/kuber

I skal selv finde og stille en plads til rådighed, hvor affaldsbeholderne og -kuberne kan stå. Halsnæs Forsyning skal godkende pladsen, og her ser du, hvilke krav standpladsen skal leve op til.

Krav til adgangsvej og standplads

Fast underlag på standpladsen

Underlaget skal være fast, jævnt og plant, så det er let at komme til beholderne og køre med dem, hvis de er på hjul. Det kan for eksempel være fliser, asfalt eller andet kørefast underlag.

Plads til håndtering af beholdere/kuber

Det er vigtigt, at skraldebilen let kan komme til beholderne og kuberne og tømme dem. Der skal være plads mellem beholderne:

  • Ved 240 L og 660 L beholdere på hjul skal der være 10-20 cm mellem beholderne.
  • Ved kuber og beholdere uden hjul skal der være 40 cm mellem beholdere/kuber.

Plads til tømning af kuber og nedgravede affaldsbeholdere

Hvis I etablerer en fællesløsning med kuber eller nedgravede beholdere, skal der være god plads til, at vi kan tømme kuber og beholdere med en kranbil.

  • Der må være maks. 6 meter fra der, hvor kranbilen holder, ind til midten af den kube/beholder, som er længst væk.
  • Der skal være mindst 8-10 meters frihøjde, så kranen kan løfte beholderen/kuben, når den skal tømmes.
  • Der må ikke holde parkerede biler foran kuberne.

Kranbilen skal let kunne komme frem til standpladsen med jeres beholdere/kuber:

  • Vejen skal være jævn og kørefast.